Стиль

Хлібні місця

НВ називає ресторани, які нещодавно відкрилися в Києві, Одесі та Львові, де варто побувати

НВ називає ресторани, які нещодавно відкрилися у Києві, Одесі та Львові, де варто побувати

 

Роман Фещенко

Forever Young

Адреса: м. Київ, вул. Басейна, 5Б

Час роботи: 09:00–23:00

Середній чек: 850 грн

Кухня: ф'южн

 

photo_1

І РИБА, І М'ЯСО: Ігор Сухомлин, засновник ресторану Forever Young, у меню свого закладу ввів страви як для вегетаріанців, так і для любителів м'яса

У давнину алхіміки сподівалися відкрити еліксир молодості, сучасні вчені намагаються винайти ліки від старості, а ресторатор Ігор Сухомлин, засновник київських Fish & Pussycat, Mimoza Brooklyn Pizza, Балувана Галя і чернігівського Велюров, недовго думаючи, відкрив у центрі Києва новий заклад — Forever Young (Вічно молодий).

Ресторан займає два поверхи, а його космополітична кухня увібрала в себе багато гастрономічних трендів зі ставкою на прихильників здорового способу життя та вегетаріанців.

Тут великий вибір сніданків, серед яких трюфельний скрембл з авокадо та соусом із печеного баклажана (267 грн), спаржа з копченою страчателою і жовтком (285 грн) і сирник із рікотти з меренгою і соусом манго-маракуя (237 грн).

У головному меню закладу — тако з яловичиною, харісою та овочевою сальсою (245 грн), сібас із пюре з цвітної капусти, печеною картоплею та молодим горошком (315 грн), голубці з крабом у вершковому соусі й ікрою летючої риби тобіко (450 грн). На особливу увагу заслуговують крем-суп з єрусалимського артишоку та цвітної капусти з блакитним сиром і горіхом пекан (175 грн), тартар із яловичини з мусом із пармезану, огірком, трюфельною олією й кунжутом (247 грн) і восьминіг на грилі з соусом ромеско, печеною картоплею, томатами й анчоусами (450 грн).

На десерт подають кекс із горіхами, інжиром із ванільним соусом (185 грн), шоколадний мус із чіа і крем-сиром (167 грн) або грушу, запечену в листовому тісті, з фісташками, ванільним морозивом і солоною карамеллю (196 грн).

У закладі чималі коктейльна і винна карти, де крім традиційних, є позиції з помаранчевими і безалкогольними винами.

Сюди можна приходити з домашніми вихованцями. І можна замовити їжу з собою. 

Adriatic

Адреса: м. Київ, вул. Інститутська, 19А

Час роботи: 11:00–23:00

Середній чек: 950 грн

Кухня: балканська, середземноморська

 

Цей ресторан балканської і середземноморської кухні — перший власний проект сербського шеф-кухаря Далібора Міленковича. Раніше він працював у ресторанах Белграда, а також Києва (РыбаLove, Crab's Burger та ін.), де зарекомендував себе фахівцем із приготування дарів моря.

Ось й у своєму дебютному закладі сербський шеф зайшов із козирів: більшість страв у Adriatic готують із риби та морепродуктів. У меню — крем-суп зі шпинату з лососем (148 грн), гребінець із пюре з цвітної капусти і соусом із родзинок (451 грн), стейк із лосося з калгановим соусом і овочами (308 грн), кальмар із зеленим соусом і томатами конкасе ( 238 грн), а також кілька видів устриць (від 42 грн/шт.).

Особливий інтерес становлять холодне й гаряче плато (обидві позиції по 1.718 грн). У холодне плато входять устриці, мариновані мідії, севіче і тартар із лосося і тунця, сніжний краб, відварні та мариновані креветки. Гаряче плато — кальмар, каракатиця, морський гребінець, тигрова і королівська креветки, восьминіг і мідії. Крім того, тут можна замовити два види лобстерів (від 720 грн/шт.), яких, як і інші морепродукти, постачають із берегів Адріатики живими. Також у меню кілька видів паст і ризото.

Із-поміж солодощів тут хороші чизкейк, гарбузовий пиріг, крем-брюле і шоколадний фондан — усі десерти по 123 грн.

Bruno

Адреса: м. Одеса, вул. Грецька, 14

Час роботи: 10:00–23:00

Середній чек: 1.000 грн

Кухня: фламандська, ф'южн

 

Ресторан Bruno позиціонується як заклад фламандської кухні, яка славиться стравами з риби і морепродуктів. Також тут подають їжу, поширену й у французькій Фландрії.

Внаслідок у меню — рибний суп із морським гребінцем, креветками, кальмаром і восьминогом (167 грн), соте з морепродуктів із сирно-вершковою еспумою (377 грн), мармурова білуга з ікорним соусом (368 грн/230 г) та ікра щуки з тостами і вершковим маслом (450 грн/150 г). М'ясоїдам пропонують стейк рібай із соусом деміглас (950 грн/350 г), ескалоп із фуа-гра з яблучним мусом, тартаром з яблука і базиліка (387 грн), а також філе молочного теляти з пюре із картоплі та чорного трюфеля (212 грн/300 г)

Є пропозиції для любителів італійської кухні: кілька видів пасти і ризото, багатий вибір класичних та авторських піц, зокрема з качкою, каперсами і печеним перцем (167 грн), плато з традиційних італійських сирів із лісовими ягодами та трюфельним медом (248 грн/220 г).

Тут готують кілька видів авторських лимонадів — фіалковий (63 грн), з огірка і маракуї (72 грн) і ківі з м'ятними відтінками (73 грн). З алкоголю пропонують вермути, віскі, ром, джин і кілька видів коктейлів на їх основі.

У закладі частково відкрита кухня з дерев'яною піччю на підвищенні. Особлива гордість — вечори живої джазової музики. А завсідники рекомендують бронювати столик.

Пара Джанов и портвейн

Адреса: м. Львів, вул. Лесі Українки, 12

Час роботи: 10:00–23:00

Середній чек: 250 грн

Кухня: ф'южн

 

Новий заклад успішного ресторатора Вардкеса Арзуманяна, власника львівських Шампанерії Х&Х, Mons Pius, Кентавра, Тарона і Libraria Speak Easy Bar.

За словами Арзуманяна, концепція Пара Джанов і портвейн у тому, аби поглянути на світ і їжу очима знаменитого режисера Сергія Параджанова, який народився у Грузії, а жив і творив у Вірменії й Україні. Кухня вийшла відповідна.

Флагманська страва закладу — традиційний вірменський корж женгялов хац, до рецепту якого входить півтора десятка видів трав. Окрім класичного, тут готують женгялов хац із різноманітними начинками — із гранатом, моцарелою, бастурмою або індичатиною (від 171 грн).

Сніданки тут подають цілий день. І крім класичних яєчні, омлету або скрембла (всі страви по 147 грн) у меню — вірменська яєчня з бастурмою (98 грн) і яйця пашот із соусом голландез із лососем або прошуто (150 грн).

У ресторані готують кілька видів закусок, серед яких інтерес становить бурата з томатами (181 грн) і лосось гравлакс (151 грн). Також у меню — велика тарілка овочевих закусок, у яку входять пхалі зі шпинату і буряків, рулетики з баклажанів і перців, гуакамоле і запечені перці (210 грн/500 г), і велика тарілка м'ясних закусок: прошуто кото, курячий паштет із родзинками і коньяком, курячий паштет із курагою і горіхами, качиний рієт (310 грн/360 г).

А якщо ви зважитеся на десерт, вам запропонують пломбір із варенням і волоськими горіхами (70 грн) і вафельний торт (90 грн). А з алкоголю — вина Франції, Італії, Німеччини, Нової Зеландії, США і, звісно, із Вірменії. Багатий вибір портвейну, хересу і вермуту.

 

Вибрати саме ці ресторани НВ радили:

Алла Законова, фудрайтерка, ресторанна критикиня, співзасновниця і редакторка онлайн-журналу Food&Music Kyiv; Ольга Карі, гастроблогерка, творець і авторка сайту karifood.com; Софія Коломицева, видавчиня журналу Ресторатор, організаторка міжнародних фестивалів рестораторів InRestFest і RestArt Show; Юлія МакГаффі, головна редакторка сайту nv.ua; Ольга Насонова, ресторанна експертка, директорка компанії Ресторанний консалтинг

© 2014-2020, ТОВ «ВИДАВНИЧИЙ ДІМ «МЕДІА-ДК». Всі права захищені. E-mail редакції: news@nv.ua, відділу реклами: sales@nv.ua
Використання матеріалів сайту можливе за умови дотримання Правил користування сайтомі правил використання матеріалів сайту.

Усі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство "Інтерфакс-Україна", не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства "Інтерфакс-Україна".


Матеріали, відмічені позначками , , , публікуються на правах реклами.