Стиль

Щастя їсти

П'ять нових ресторанів, які нещодавно відкрилися в Києві, що варто відвідати

НВ Style називає п'ять відносно нових ресторанів Києва, у які варто зайти

 

 

NĂM

Адреса: вул. Велика Васильківська, 48

Час роботи: 08:00-24:00 (пт, сб 08:00-02:00)

Середній чек: 1000 грн

Кухня: в'єтнамська

 

С піввласники цього двоповерхового ресторану сучасної в'єтнамської кухні — подружжя Оксана та Тарас Середюки, а також Ектор Хіменес-Браво, ресторатор, знаменитий кухар світового класу і беззмінний суддя шоу МастерШеф.

Для бізнес-партнерів це другий спільний проект: раніше вони відкрили ресторан сучасної китайської кухні ВAO, який отримав у Києві популярність модного закладу. Новий проект — знову фешенебельний ресторан азійської кухні, цього разу в'єтнамської.

Офіційно NĂM відкрився у червні, але три місяці до цього працював у тестовому режимі.

Перший поверх закладу займає бар зі значною винною та коктейльною картою. Крім цього, тут подають традиційні холодні і гарячі в'єтнамські закуски.

Другий поверх — повноформатний ресторан. Його меню особисто розробляв Браво, який вважається одним із найкращих шеф-кухарів, що працюють в Україні. Взявши за основу автентичні страви в'єтнамської кухні, зоряний шеф майстерно їх модернізував.

У меню NĂM — закуски тім сам із жаб'ячими лапками і бататом, рулетики нем із лобстерами і манго, восьминіг із фруктовим тартаром у листі лолот.

Також тут подають каре ягняти з бататом, лемонграcом і сливовим соусом, м'ясо кролика з ананасовим соусом і кокосовими чіпсами.

А на десерт можна замовити сорбет маракуя — тайський базилік або полуничний мус із малиною і трояндою.

Ще одна причина для гордості закладу — відкрита кухня під керівництвом в'єтнамського шеф-кухаря Сі Тай Нгуєна. Перш ніж приїхати в Україну, він працював у найкращих ресторанах Дубаю.

 

 

Чорноморка на Мельникова

Адреса: вул. Мельникова, 83а

Середній чек: 350 грн

Час роботи: 11:00-23:00

Кухня: європейська

 

Н айдемократичніший заклад з усієї п'ятірки. Інтер'єр не надто вигадливий. Але якщо, живучи в столиці, ви скучили за одеськими рибними ресторанчиками на узбережжі Чорного моря, вам сюди. Чорноморка на Мельникова відкрилася у липні, і в Києві це вже шостий заклад мережі.

Головне: тут подають страви з найсвіжіших морепродуктів власного вилову. Наприклад, вугра виловлюють у Шацьких озерах, щуку і форель привозять із Закарпаття, а чорноморського калкана і ската — з Одеської області. Асортимент морепродуктів у Чорноморці оновлюється три рази на день.

Крім традиційної юшки, в меню — суп буябес, рукола з креветками, помідорами чері та пармезаном, мідії у вершковому, часниковому або томатному соусі, тартар із лосося з ікрою щуки, террін із печінки ската і більше 15 різновидів устриць. Останніх сюди постачають із чотирьох країн, зокрема з України, до того ж вам можуть запропонувати устриць, не тільки вирощених на рибних фермах, але і найделікатесніших — диких.

Завсідники закладу попереджають: столики краще бронювати заздалегідь. Особливо якщо зібралися сюди у вихідний.

Втім, заклад працює і в демократичному форматі рибної лавки. На відкритій охолоджувальній вітрині можна обрати свіжу кефаль, катрана, судака, восьминога бейбі та інші морепродукти. Їх вам приготують на ресторанній кухні. Або забирайте улов із собою і готуйте вдома самі. Зрештою, відчуєте себе Джеймі Олівером або Гордоном Рамзі.

 

 

Holy Burger

Адреса: вул. Шота Руставелі, 16а

Середній чек: 500 грн

Час роботи: 08:00-00:00

Кухня: європейська, американська

 

Новий заклад київських рестораторів Аліни Косічкіної та Дмитра Заходякіна (екс-власників The Burger, The Bar і The Cake) сусідить у столиці зі знаменитою Хоральною синагогою Бродського. Мабуть, близькість до цієї культової споруди і підштовхнула рестораторів до думки назвати свій новий ресторан Holy Burger, що з англійської перекладається як Святий бургер.

На кулінарній карті столиці цей заклад з'явився у вересні. У його меню вісім різновидів авторських бургерів від шефа Олексія Юсупова: з яловичиною, копченою індичкою і двома видами Чеддеру; з яловичиною, фуа-гра та камамбером; із мармуровою яловичиною і соусом трюфеля; з бараниною і козячим сиром; із куркою і з рибою.

Для вегетаріанців є особливий бургер — із сиром буррата, печеним перцем, помідором і соусом песто. Всі бургери подаються із картоплею фрі і салатом коул слоу.

Крім того, в меню є американські стейки — рибай, філе-міньйон та Нью-Йорк. А також лосось із сиром шевр і кавуном, банош із сулугуні та орегано, качка з яблуками та гранолою, овочі на грилі з овечою бринзою. З десертів тут подають тарт татен з яблуками та карамеллю, бретонський пиріг із вишневим конфітюром і торт-безе Павлова з пломбіром і солоною карамеллю.

 

 

GRANO і Grano Cafe

Адреса: вул. Болсуновських, 2

Середній чек: 750 і 250 грн

Час роботи: 12:00-23:00

Кухня: італійська

 

Заклади братів Євгена та Сергія Гусовського, як правило, входять до щорічного рейтингу 100 найкращих ресторанів України за версією НВ. Не став винятком і ресторан італійської кухні GRANO. У 2018-му, за рік після відкриття, він дебютував у цьому рейтингу. На думку 50 експертів-упорядників рейтингу — цілком заслужено: до меню GRANO входять найкращі традиційні італійські страви від закусок-антипасто до всіляких піц і домашніх паст. Їх доповнюють авторські страви шеф-кухаря Олексія Зольнікова і велика винна карта.

Гордість закладу — знаменита неаполітанська піца. Її якість підтверджена сертифікатом Associazione Verace Pizza Napoletana (AVPN), міжнародно визнаною асоціацією експертів, що спеціалізуються на цій страві. Для України це другий сертифікат AVPN. Перший — у піцерії Napule, яка теж належить Гусовським.

У вересні брати-ресторатори вирішили доповнити концепцію GRANO і відкрили на його першому поверсі демократичніший заклад — Grano Cafe з помірними цінами і не таким хитромудрим меню.

І хоча в Grano Cafe середній чек утричі нижчий, ніж у великому GRANO, готують тут також із-під ножа, використовуючи свіжі, а не заморожені інгредієнти. Саме тому основні позиції страв оновлюються щодня.

Незмінною залишається лише італійська піца. Тут за її приготування, як і в ресторані, відповідає неаполітанський шеф-піццайоло Джузеппе Іролло. У Grano Cafe готують як класичну Маргариту, так і піци за авторськими рецептами неаполітанця.

 

 

Вино і люди

Адреса: вул. Сергія Гусовського, 11/11

Середній чек: 300 грн

Час роботи: 10:00-23:00

Кухня: фьюжн

 

осмополітичне міське кафе без винних стереотипів". Так визначили концепцію свого закладу Галина Фрунзе, співвласниця київського ресторану Under Wonder, і Віола Кім, власниця Viola's Bar і Pleasure Cafe.

Вино і люди — найновіший заклад на ресторанній карті Києва: він відкрився на початку жовтня. І вже завоював репутацію демократичного місця з відмінними сніданками. Якщо у вас є буржуазна звичка неспішно снідати з сім'єю не вдома — вам сюди. У цьому закладі подають круасани з копченою куркою, омлети, сирники і перуанські тостадітос із томатами і гуакамоле.

Але не сніданками єдиними. У меню закладу є страви і солідніші. Наприклад, боул із лососем і авокадо, яловичий язик під соусом дорблю з картопляно-сирним гратеном, тартар із телятини, білий окунь із булгуром негро і яєчним соусом та профітролі з сиром Філадельфія і горіхами.

А у винній карті цього космополітичного кафе, як називають його творці, майже 60 різновидів вин із Франції, Португалії, Іспанії, Італії, Німеччини та Чилі.

 

 

Обрати саме ці ресторани НВ Style радили:

Алла Законова, фудрайтер, ресторанний критик, співзасновник і редактор онлайн-журналу Food & Music Kyiv;

Ольга Каррі, гастрожурналіст Сніданку з 1+1, гастроблогер, творець і автор сайту karifood.com;

Софія Коломицева, видавець журналу Ресторатор, організатор міжнародного фестивалю рестораторів InRestFest;

Ольга Насонова, ресторанний експерт, директор компанії Ресторанний консалтинг;

Дмитро Сидоренко, президент Асоціації сомельє України.

© 2014-2020, ТОВ «ВИДАВНИЧИЙ ДІМ «МЕДІА-ДК». Всі права захищені. E-mail редакції: news@nv.ua, відділу реклами: sales@nv.ua
Використання матеріалів сайту можливе за умови дотримання Правил користування сайтомі правил використання матеріалів сайту.

Усі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство "Інтерфакс-Україна", не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства "Інтерфакс-Україна".


Матеріали, відмічені позначками , , , публікуються на правах реклами.